Thursday, 27 September 2012

missing you..

assalammualaikum... dear blog... i really2 miss my BFF so much ... biar pun kte org knl since form 4... tp kte org mcm dah knl lme taw... lpas bff aku cll ... tiba2 aku rsa sebak... ingt lg mse kali trakhir aku bsme ngn die org ... aku pun ngis gk time tu .... die org bnyk mngajar aku erti prsahabatan ... mse aku ssh die org bg motivasi... nk tgk pic die org ??


                                                     ni time outing ramai2 kt the spring..satu klas

                                                                 klas petang chemistry...

ni raya taun 2011...



ni plak time kt sklh kolej abdillah...

cntik kn?? ok..dari kiri... nme die Nurrafidah ... Olyvea ... Azreenna .. Azeera Fazeera ... law blh aku nk jmpe die org lg... nk borak2 ngn die org ... bgurau ... lepak... then tkr2 bca novel... law aku dberi peluang aku nk jmpe die org ... kn blh law aku blh ptahkan blik mse ni ... hurmm... berangan la... Azeera kn pnh bgtaw "setiap pertemuaan pasti ada perpisahan" ... aku sntiasa ingt word tu... hurmm... 



thanx being my friend.... Till the of the world Our friendship never end... 


zaman kanak2

assalammualaikum... hehe... mlm ni aku nk mngimbau kembali zaman knk2 ... ok... dulu ... aku ni lasak skit.. maklum la...aku cme ade abg je... 2 org pulak tu.. bsr la kn pengaruh die .. so.. aku pun trikut skali la ... tp aku xjdi tomboi pun.. lasak je.. abg main terjun dr double bed tu pun ... aku main jgk .. rye lg best ... abg main boom n mercun.. aku pun main jgk... xnk main bunga api... blgk kn??? hahaha ... then kwn2 aku plak sorg je pompuan... pnh skali tu kn.. kwn2 laki aku ajk main mercun ... aku on je.. lpas 2 tgn aku kne mercun  ... aku xsmpat lg nk baling kn bwh mercun tu dah meletup kt tgn aku.. kwn2 laki aku tu sume panik .. de sorg bdak laki tu die blik umah suoh mak die ubtkn tgn aku tu ... hahaha... panik la ktekn ... hahahaha... mmng srnk la... die org men bola aku ikut jgk.. hehehe... tp asyk aku je yg klh... nk taw sbb pe?? sbb die org main tipu.. skit aty time 2... ok2... lpas tu kn.. aku tnggl kt kmpng... dan tgglkn kwn2 laki aku tu... aku tggl kt kmpng sbb aku rndu kt sepupu aku... nk tgk pic die org?? kt bwh nih...






haaa...tu la sepupu aku yg pling rapat ngn aku... mse kcik2 ... skg mkin bnyk .. nk tgk?? 






cntik+hnsem x??? hahaha ... ok2 sambung blik.. mse aku tggl kt kmpng... aku salu main msk2 ngn sepupu aku ni.. kdng2 main mak2...kdng2 tu ckp bhsa cina... ckp je tp sndiri xtaw mksd die ape... aku mse kcik mnng sklh cina tp xde la fasih sngt2 sje je belagak lbh..hahahhahahaha... die org pun sme jgk... xnk klah... haha.. kte org dulu pnh main sorok2... kte org ajk bdak2 satu kmpng main jgk... best giler .. haha..then law mak su x suoh main kt luar...kte org main kt dlm umah... nk taw main ape?? main badminton... main sorok2... main msk2... main lmba kereta.. mcm2 la... hahaha.. umah kt kmpng tu bsr.. sbb tu dpt main badminton... hehe... ok la... law nk cte lg sampai esk xabis... hehehe .. Daaa ~~~~

Friday, 21 September 2012

uitm..

asslammualaikum...hehe...ehem2...nk cte ckit la...sedar tak sedar hari ni hari last kte org stdy....huhu...sdeh pun de gk...hpy pun de gk...tp tak la hpy sngt2... mnggu depan dah stdy week..lpas ni FINAL EXAM !!! utk melangkah ke part 2/semester ke2...arrggghhhhh.....Stress pun de gk..tp xde la stress sngt2...pnjng lg perjalanan kte org ... ni baru part 1... part 2 3 4 5??? Amin.. tringin nk ambk scroll tu kt atas pntas...pakai jubah tu...nma aku dumumkn untuk ambk scroll..wahh...!!hehehe Amin... Usaha tangga kejayaan... 




Nak say good luck to all student UiTM ... do your best...aku ingt lg nasihat dari classmate aku... tak terkata rasa ny bila dpt pgg scroll tu...berjaya beramai2 lg seronok dari berjaya sorang2....kte dah sampai kt cni tak kn la sia2 kn peluang tu...bukan snang nk msuk cni... cbe byng kn ...kalau korang buang  duit... rasa syangkn?? cm 2 jgk rsa ny kalau korang sia2kn peluang yg ada ni..manfaat kn dgn btol...jgn main2..main2 tu blh tp berpada2....seimbangkn sume tu...



ok la...nti2 updated lg...daaa~~~

Sunday, 9 September 2012

friend...

Hai...ehem2...assalammualaikum...i'm back...hahaha...ok2..ni aku nk cte ckit pasal kwn aku yg trkena word yg tdk menyenangkn dr aku...dah soalan die tu lawa sngt...aku tak de la sengaje nk kluarkn word tu...tgk soalan la...aku  tak taw nape die tnye soalan bonus cm tu...dah ketandusan idea kot...kdng2 tu sengal jgk...ni dialog kteorg..

      Dialog..
      
       Frnd : fah,nk tnye blh?
       Me : sjak ble plak ko nk tnye soalan mntk kbenaran dulu ni?
       Frnd : blh tak?
       Me : tnye la..ape die..??
       Frnd : ko ske laki tak??
       Me : gile kau...(word yg pertama)
       Frnd : apesal plak?
       Me : msti la aku ske...lurus lg aku ni...normal wei..
       Frnd : lah aku tnye je..mne la taw kot2 kau ske kt pompuan...sje nk test..
       Me : kepale hotak kau...(word ke2) agk2 la law nk tnye soalan tu...
       Frnd : rilek la...jgn la emo...
       Me : rilek la jgn la emo...aku terajang jgk kau ni..nk kte bodo tak pulak...(word ke3) sampai ke menara       
               gading dah..
       Frnd : aku test je...^_^

Sengal kn ??? bg aku la...sengal jgk soalan tu...suke hati die je nk test cm tu..kn dah kne word yg tdk menyenangkan...padan la muke kau...kau tnye la lg..silap2 ko mkn kertas lpas ni...lepas die tnye cm tu...aku trus balik...aku tngglkn sorg2 kt cafe tu..hahaha..ok la..out..sengal ble ingt blik..hehe..bye !!