Tuesday, 16 October 2012

Makna persahabatan...

 Assalammualaikum.. hai blog.. miss u .. nk share ckit .. nk taw .. aku tak suka bila ptus kawan.. aku benci word tu ... jgn bkwn kalau rasa nk ptuskan hbgn persahabatn tu ... bila kita dah bkwn ngn org tu .. mknany kita bsedia dgn segala dugaan yg mndatang.. sma cm kta kawin ... kn?? apa2 mslh just bwk la berbincang.. tak kisah bincang meja bulat ke meja segi empat ke segi tiga ke... asalkan berbincng.. tp brbincng jgn guna emosi .. guna akal... muhasabah diri .. jgn trus mrh org je... kne fkr jgk apa slh kita.. kalau stakat bgurau melampau prkara biasa... tp kne tgur jgk la... syg la hbgn tu ... 

                                      "FRIENDSHIP SUCH A PRECIOUS THING " 


sorie.. broken BI ... OME !! :) jgn la sbb bnda kecil trus nk ptus kwn.. bnda kecil dibesar2kan ... tak elok la mcm tu ... ape ingt kwn tu lampin pakai buang?? ade kwn baru yg lama dtngglkan ... mcm tu ?? jgn jgk jadi kwn "duri dlm daging" .. dpn kte org ckp . sya fhm perasaan korang .. sya syg korang sngt2 .. tp bila blkng ... burukkan org .. elok ke cm tu .. law tak puas aty pun bgtaw trus trng ... jgn main blkng2... 


ok la blog.. nanti share lg ok?? daaa blog  ~ ~ saranghea...

Saturday, 13 October 2012

mcm2 sikap ...

         Assalammualaikum... hai2 blog... what's up?? hahahaha... speaking la pulak... hehe... ok2.. blog.. dgr.. ahhaha... ni aku nk cte kisah kwn aku.. die xde la pelik sngt... tp xtahu la.. mlm ni die aktif ckit... nk tahu die buat apa??? die buka lagu dari lppy die... die menari... tgh mlm pulak tu die menari... mcm2 tarian dah.. korea... hindi... melayu... inggeris ... cina je blom... hahahhaha... die menari sbb die tgh stress... kn aku bgtaw hr tu... stresssss tttiiiiimmmeeee.... !!! kte org tnggl 2 ppr lg... tak dinafikan .. aku pun join die menari jugak... hahahahaa.... srnk jgk kalo menari kn?? blh hilangkan stress jgk... then senaman tgh mlm... kerja gila..!! hahaha... tp tak pe la kan... tgk2.. cara2 menari... hahaha ...


         Ok2... nk taw hr ni ada bnda yg  tak best tjdi.. kte org tpksa sttled kn bnda ni... sbb duri dlm daging dlm pesahabatan tu... kecewa kn?? Die ckp die syg kwn.. mna bukti ny..?? Satu lg... aku btol2 tak nmpak kau cntakan laki tu... laki tu pun sma... hei you.. kalau btol kau syg kt bf kau dulu.. kau tak kn sng2 nk trma laki lain la wei... baru sehari knl kot.. trus cpl.. pas tu ckp I LOVE YOU... nk taw mkna LOVE tu besar ... bkn main2 beb... baru sehari ... aku tak jelez la kau dgn laki tu.. tp mslhny... aku tak fhm mcm mna kau blh trus cntakan laki tu padahal kau baru knl die shari... then kau baru je ptus cnta... hr ni kau ptus cnta.. esk kau knl org lain.. lusa kau cpl ngn org tu.. mcm mna tu?? cpt jgk kau lenyapkan perasaan cnta tu... hurmm... ikut kau la... aku btol2 tak fhm.. by the way.. hope kau hpy dngn laki tu ... ok?? ahratseo?? ... dah2 blog... kalo aku tlis sampai esk pun xabis.. ok2.. daaa ~ ~ .. love blog.. 


Tuesday, 9 October 2012

countdown ...

 Assalammualaikum... hai2 blog... hehehe ... msti ko rndu aku kn?? hahaha.. :P 
   ok2... skg ni aku ngah countdown ... nk blik rumah... cuti sem.. hehehe .... 19.oktober ni aku balik... kwn2 aku bnyk dah beli tiket... flight & bas.. hehehe ... tp dah salu sngt dgr.. aku sengal jgk ... nk taw aku ckp pe?? 

 Dialog~~

Kwn 1: eh... aku dah beli tiket flight .. 

Kwn 2 :aku pun... tiket bas... aku xambk flight sbb brng aku bnyk.. lbh 5 kilo...

Kwn 1 : ko xpe la... dlm kwsn srwk je... aku ni kne merentas laut china ...

(aku tgh sengal sbb dah bnyk kali dgr cm tu) 

Me : aku pun dah...

Kwn 1 : Bkn umah kau dekat je ke??nk beli tiket jgk... kuching je kot...

Me : mmng la.. tp kalau jln kaki jauh tu... 

Kwn 2 : apesal plak nk kne jln kaki?? ko beli tiket ape?

Me : aku punye ske la.. kaki aku kn?? aku beli tiket helikopter...

Kwn 1 : xgne kau... mne bnde tu nk landing?? 

Me : kt pdng dpn tu... pdg bola .. 

Kwn 2 : mlas aku lyn kau.. loyar buruk... 

Me : hahahaha .... (pdan muka)




hahaha....kn dah kne loyar buruk... taw la korang smngt nk balik... aku pun smngt nk balik jgk... msh de 3 ppr lg la.. sabar dear friends.... hehehe.... ok la... ni je aku nk  cte... bye blog... love u blog ... <3 <3 (lawa tak helikopter tu..my fv color meh) hhehehe

Sunday, 7 October 2012

oktober ...



Assalammualaikum... hai2 blog... miss u .. hehehehe... msh blom terlambat kn nk bgtaw... HELLO OKTOBER ... law dah sampai bulan oktober...mknanya ...FINAL EXAM...wwwaaaaaa
~ ~ ~ ... msuk mnggu ni... mnggu ke2 aku mnghadapi final exam... lg 1 mnggu lbh aku akn mnghabiskan pljran dlm part 1...







streessssssss tttiiiimmmeeee !! nk kongsi skit... xpnh2 dalm hidup aku,exam pd hari ahad...hahahhaa.... ini lah kali pertama... biasany kn exam pkai baju sekolah.. tp ni blh pkai apa2 je baju... wahhh..!! hahahaha.... ok2.. back to story... aku de bnyk killer subject... heaven subject pun ada... nk taw ape??? heaven subject.. CTU101...(pendidikan islam).. hahahahaha... aku msh de tiga ppr sblm cuti sem.... cpt kn ... msa berlalu...sedar tak sedar dah nk abis sem... ini yg aku impikan dari kecil...akhirnya berjaya jugak...hehehe...
3 mnggu ni mmng stress sngt2... asyk bca buku je... pning dah kepala otak ni..heheheh... nk balik.... !! WAAA ~~ .... aku harap aku dpt dpt part 2... aku dah cuba buat sebaik mngkin... Amin !! 
Ok la...ni je yg dapat aku tlis... pnt dah ni.. hehhe... bye dear blog...