Saturday, 17 November 2012

Ibu..Emak..Mama..Mummy..Ayah..Papa..Daddy..

Assalammualaikum... hai blog.... hahah... wei blog i miss u so much....msti ko pun rndu kt aku jgk kn??? hehehe... ok la.. aku nk cte ckit.. pngorbanan seorg ibu tu besar kn... dia yang lahirkan kita.. jga kita smsa skit... bg kita mkn.. didik kita... dia jugak yg bntu kita smasa kita ssh.. Syurga ank dbwh telapak kaki ibu... ibu jgk snggp btarung nyawa nk melahirkan kita... supaya kita dpt melihat dunia ni... 

  Tak kurang jgk pngobanan seorg ayh... ayh yg cari nafkah ... bg duit untuk kita belanja.. beli rumah ...ayh jgk yg akn hntr kita prgi sklh mse kita mula2 msk sklh kn... ayh yg didik kita jgk.. ayh kerja siang mlm cari rezeki spaya nti ank2 dia tak la kelaparan... 

 Ayh dan Ibu adalah insan yg aku kagumi.. die org sntiasa nk bg yg trbaik untuk kita...kalau kita skit die org la org yg pling risau kn kita.. die org kdng snggp tak tidur .. sbb nk pastikan kita selesa... mcm mne jahat pun ayh atau ibu tu... die org ttp Ayh dn Ibu kita... Ayh dan Ibu hnya ada satu dlm sejuta... So... hargai lah Ayh dan Ibu kita.. die org mrh kita sbb die org sygkan kita... bkn sbb die org bncikn kita... ok la.. nti aku update lg k.. love u blog...



Tuesday, 16 October 2012

Makna persahabatan...

 Assalammualaikum.. hai blog.. miss u .. nk share ckit .. nk taw .. aku tak suka bila ptus kawan.. aku benci word tu ... jgn bkwn kalau rasa nk ptuskan hbgn persahabatn tu ... bila kita dah bkwn ngn org tu .. mknany kita bsedia dgn segala dugaan yg mndatang.. sma cm kta kawin ... kn?? apa2 mslh just bwk la berbincang.. tak kisah bincang meja bulat ke meja segi empat ke segi tiga ke... asalkan berbincng.. tp brbincng jgn guna emosi .. guna akal... muhasabah diri .. jgn trus mrh org je... kne fkr jgk apa slh kita.. kalau stakat bgurau melampau prkara biasa... tp kne tgur jgk la... syg la hbgn tu ... 

                                      "FRIENDSHIP SUCH A PRECIOUS THING " 


sorie.. broken BI ... OME !! :) jgn la sbb bnda kecil trus nk ptus kwn.. bnda kecil dibesar2kan ... tak elok la mcm tu ... ape ingt kwn tu lampin pakai buang?? ade kwn baru yg lama dtngglkan ... mcm tu ?? jgn jgk jadi kwn "duri dlm daging" .. dpn kte org ckp . sya fhm perasaan korang .. sya syg korang sngt2 .. tp bila blkng ... burukkan org .. elok ke cm tu .. law tak puas aty pun bgtaw trus trng ... jgn main blkng2... 


ok la blog.. nanti share lg ok?? daaa blog  ~ ~ saranghea...

Saturday, 13 October 2012

mcm2 sikap ...

         Assalammualaikum... hai2 blog... what's up?? hahahaha... speaking la pulak... hehe... ok2.. blog.. dgr.. ahhaha... ni aku nk cte kisah kwn aku.. die xde la pelik sngt... tp xtahu la.. mlm ni die aktif ckit... nk tahu die buat apa??? die buka lagu dari lppy die... die menari... tgh mlm pulak tu die menari... mcm2 tarian dah.. korea... hindi... melayu... inggeris ... cina je blom... hahahhaha... die menari sbb die tgh stress... kn aku bgtaw hr tu... stresssss tttiiiiimmmeeee.... !!! kte org tnggl 2 ppr lg... tak dinafikan .. aku pun join die menari jugak... hahahahaa.... srnk jgk kalo menari kn?? blh hilangkan stress jgk... then senaman tgh mlm... kerja gila..!! hahaha... tp tak pe la kan... tgk2.. cara2 menari... hahaha ...


         Ok2... nk taw hr ni ada bnda yg  tak best tjdi.. kte org tpksa sttled kn bnda ni... sbb duri dlm daging dlm pesahabatan tu... kecewa kn?? Die ckp die syg kwn.. mna bukti ny..?? Satu lg... aku btol2 tak nmpak kau cntakan laki tu... laki tu pun sma... hei you.. kalau btol kau syg kt bf kau dulu.. kau tak kn sng2 nk trma laki lain la wei... baru sehari knl kot.. trus cpl.. pas tu ckp I LOVE YOU... nk taw mkna LOVE tu besar ... bkn main2 beb... baru sehari ... aku tak jelez la kau dgn laki tu.. tp mslhny... aku tak fhm mcm mna kau blh trus cntakan laki tu padahal kau baru knl die shari... then kau baru je ptus cnta... hr ni kau ptus cnta.. esk kau knl org lain.. lusa kau cpl ngn org tu.. mcm mna tu?? cpt jgk kau lenyapkan perasaan cnta tu... hurmm... ikut kau la... aku btol2 tak fhm.. by the way.. hope kau hpy dngn laki tu ... ok?? ahratseo?? ... dah2 blog... kalo aku tlis sampai esk pun xabis.. ok2.. daaa ~ ~ .. love blog.. 


Tuesday, 9 October 2012

countdown ...

 Assalammualaikum... hai2 blog... hehehe ... msti ko rndu aku kn?? hahaha.. :P 
   ok2... skg ni aku ngah countdown ... nk blik rumah... cuti sem.. hehehe .... 19.oktober ni aku balik... kwn2 aku bnyk dah beli tiket... flight & bas.. hehehe ... tp dah salu sngt dgr.. aku sengal jgk ... nk taw aku ckp pe?? 

 Dialog~~

Kwn 1: eh... aku dah beli tiket flight .. 

Kwn 2 :aku pun... tiket bas... aku xambk flight sbb brng aku bnyk.. lbh 5 kilo...

Kwn 1 : ko xpe la... dlm kwsn srwk je... aku ni kne merentas laut china ...

(aku tgh sengal sbb dah bnyk kali dgr cm tu) 

Me : aku pun dah...

Kwn 1 : Bkn umah kau dekat je ke??nk beli tiket jgk... kuching je kot...

Me : mmng la.. tp kalau jln kaki jauh tu... 

Kwn 2 : apesal plak nk kne jln kaki?? ko beli tiket ape?

Me : aku punye ske la.. kaki aku kn?? aku beli tiket helikopter...

Kwn 1 : xgne kau... mne bnde tu nk landing?? 

Me : kt pdng dpn tu... pdg bola .. 

Kwn 2 : mlas aku lyn kau.. loyar buruk... 

Me : hahahaha .... (pdan muka)




hahaha....kn dah kne loyar buruk... taw la korang smngt nk balik... aku pun smngt nk balik jgk... msh de 3 ppr lg la.. sabar dear friends.... hehehe.... ok la... ni je aku nk  cte... bye blog... love u blog ... <3 <3 (lawa tak helikopter tu..my fv color meh) hhehehe

Sunday, 7 October 2012

oktober ...



Assalammualaikum... hai2 blog... miss u .. hehehehe... msh blom terlambat kn nk bgtaw... HELLO OKTOBER ... law dah sampai bulan oktober...mknanya ...FINAL EXAM...wwwaaaaaa
~ ~ ~ ... msuk mnggu ni... mnggu ke2 aku mnghadapi final exam... lg 1 mnggu lbh aku akn mnghabiskan pljran dlm part 1...







streessssssss tttiiiimmmeeee !! nk kongsi skit... xpnh2 dalm hidup aku,exam pd hari ahad...hahahhaa.... ini lah kali pertama... biasany kn exam pkai baju sekolah.. tp ni blh pkai apa2 je baju... wahhh..!! hahahaha.... ok2.. back to story... aku de bnyk killer subject... heaven subject pun ada... nk taw ape??? heaven subject.. CTU101...(pendidikan islam).. hahahahaha... aku msh de tiga ppr sblm cuti sem.... cpt kn ... msa berlalu...sedar tak sedar dah nk abis sem... ini yg aku impikan dari kecil...akhirnya berjaya jugak...hehehe...
3 mnggu ni mmng stress sngt2... asyk bca buku je... pning dah kepala otak ni..heheheh... nk balik.... !! WAAA ~~ .... aku harap aku dpt dpt part 2... aku dah cuba buat sebaik mngkin... Amin !! 
Ok la...ni je yg dapat aku tlis... pnt dah ni.. hehhe... bye dear blog...

Thursday, 27 September 2012

missing you..

assalammualaikum... dear blog... i really2 miss my BFF so much ... biar pun kte org knl since form 4... tp kte org mcm dah knl lme taw... lpas bff aku cll ... tiba2 aku rsa sebak... ingt lg mse kali trakhir aku bsme ngn die org ... aku pun ngis gk time tu .... die org bnyk mngajar aku erti prsahabatan ... mse aku ssh die org bg motivasi... nk tgk pic die org ??


                                                     ni time outing ramai2 kt the spring..satu klas

                                                                 klas petang chemistry...

ni raya taun 2011...



ni plak time kt sklh kolej abdillah...

cntik kn?? ok..dari kiri... nme die Nurrafidah ... Olyvea ... Azreenna .. Azeera Fazeera ... law blh aku nk jmpe die org lg... nk borak2 ngn die org ... bgurau ... lepak... then tkr2 bca novel... law aku dberi peluang aku nk jmpe die org ... kn blh law aku blh ptahkan blik mse ni ... hurmm... berangan la... Azeera kn pnh bgtaw "setiap pertemuaan pasti ada perpisahan" ... aku sntiasa ingt word tu... hurmm... 



thanx being my friend.... Till the of the world Our friendship never end... 


zaman kanak2

assalammualaikum... hehe... mlm ni aku nk mngimbau kembali zaman knk2 ... ok... dulu ... aku ni lasak skit.. maklum la...aku cme ade abg je... 2 org pulak tu.. bsr la kn pengaruh die .. so.. aku pun trikut skali la ... tp aku xjdi tomboi pun.. lasak je.. abg main terjun dr double bed tu pun ... aku main jgk .. rye lg best ... abg main boom n mercun.. aku pun main jgk... xnk main bunga api... blgk kn??? hahaha ... then kwn2 aku plak sorg je pompuan... pnh skali tu kn.. kwn2 laki aku ajk main mercun ... aku on je.. lpas 2 tgn aku kne mercun  ... aku xsmpat lg nk baling kn bwh mercun tu dah meletup kt tgn aku.. kwn2 laki aku tu sume panik .. de sorg bdak laki tu die blik umah suoh mak die ubtkn tgn aku tu ... hahaha... panik la ktekn ... hahahaha... mmng srnk la... die org men bola aku ikut jgk.. hehehe... tp asyk aku je yg klh... nk taw sbb pe?? sbb die org main tipu.. skit aty time 2... ok2... lpas tu kn.. aku tnggl kt kmpng... dan tgglkn kwn2 laki aku tu... aku tggl kt kmpng sbb aku rndu kt sepupu aku... nk tgk pic die org?? kt bwh nih...






haaa...tu la sepupu aku yg pling rapat ngn aku... mse kcik2 ... skg mkin bnyk .. nk tgk?? 






cntik+hnsem x??? hahaha ... ok2 sambung blik.. mse aku tggl kt kmpng... aku salu main msk2 ngn sepupu aku ni.. kdng2 main mak2...kdng2 tu ckp bhsa cina... ckp je tp sndiri xtaw mksd die ape... aku mse kcik mnng sklh cina tp xde la fasih sngt2 sje je belagak lbh..hahahhahahaha... die org pun sme jgk... xnk klah... haha.. kte org dulu pnh main sorok2... kte org ajk bdak2 satu kmpng main jgk... best giler .. haha..then law mak su x suoh main kt luar...kte org main kt dlm umah... nk taw main ape?? main badminton... main sorok2... main msk2... main lmba kereta.. mcm2 la... hahaha.. umah kt kmpng tu bsr.. sbb tu dpt main badminton... hehe... ok la... law nk cte lg sampai esk xabis... hehehe .. Daaa ~~~~

Friday, 21 September 2012

uitm..

asslammualaikum...hehe...ehem2...nk cte ckit la...sedar tak sedar hari ni hari last kte org stdy....huhu...sdeh pun de gk...hpy pun de gk...tp tak la hpy sngt2... mnggu depan dah stdy week..lpas ni FINAL EXAM !!! utk melangkah ke part 2/semester ke2...arrggghhhhh.....Stress pun de gk..tp xde la stress sngt2...pnjng lg perjalanan kte org ... ni baru part 1... part 2 3 4 5??? Amin.. tringin nk ambk scroll tu kt atas pntas...pakai jubah tu...nma aku dumumkn untuk ambk scroll..wahh...!!hehehe Amin... Usaha tangga kejayaan... 




Nak say good luck to all student UiTM ... do your best...aku ingt lg nasihat dari classmate aku... tak terkata rasa ny bila dpt pgg scroll tu...berjaya beramai2 lg seronok dari berjaya sorang2....kte dah sampai kt cni tak kn la sia2 kn peluang tu...bukan snang nk msuk cni... cbe byng kn ...kalau korang buang  duit... rasa syangkn?? cm 2 jgk rsa ny kalau korang sia2kn peluang yg ada ni..manfaat kn dgn btol...jgn main2..main2 tu blh tp berpada2....seimbangkn sume tu...



ok la...nti2 updated lg...daaa~~~

Sunday, 9 September 2012

friend...

Hai...ehem2...assalammualaikum...i'm back...hahaha...ok2..ni aku nk cte ckit pasal kwn aku yg trkena word yg tdk menyenangkn dr aku...dah soalan die tu lawa sngt...aku tak de la sengaje nk kluarkn word tu...tgk soalan la...aku  tak taw nape die tnye soalan bonus cm tu...dah ketandusan idea kot...kdng2 tu sengal jgk...ni dialog kteorg..

      Dialog..
      
       Frnd : fah,nk tnye blh?
       Me : sjak ble plak ko nk tnye soalan mntk kbenaran dulu ni?
       Frnd : blh tak?
       Me : tnye la..ape die..??
       Frnd : ko ske laki tak??
       Me : gile kau...(word yg pertama)
       Frnd : apesal plak?
       Me : msti la aku ske...lurus lg aku ni...normal wei..
       Frnd : lah aku tnye je..mne la taw kot2 kau ske kt pompuan...sje nk test..
       Me : kepale hotak kau...(word ke2) agk2 la law nk tnye soalan tu...
       Frnd : rilek la...jgn la emo...
       Me : rilek la jgn la emo...aku terajang jgk kau ni..nk kte bodo tak pulak...(word ke3) sampai ke menara       
               gading dah..
       Frnd : aku test je...^_^

Sengal kn ??? bg aku la...sengal jgk soalan tu...suke hati die je nk test cm tu..kn dah kne word yg tdk menyenangkan...padan la muke kau...kau tnye la lg..silap2 ko mkn kertas lpas ni...lepas die tnye cm tu...aku trus balik...aku tngglkn sorg2 kt cafe tu..hahaha..ok la..out..sengal ble ingt blik..hehe..bye !!

                                       

                                                            


     

Friday, 31 August 2012

during raya....

hai2...welcome back...hehehe...assalammualaikum...ok2...nk cte cket...huhu...raya taun ni adalah raya yg sngt2 la memenatkan,...nk tahu sbbny??? sbb ikut fmly la...salu outing raya wit fmly je..klua ngn kwn shri je kot...xpasti la...raya 1st kt kch...raya ke 2 n ke 3 kt kmpng...seronok la jgk...time nk blik kmpng...tp de satu dugaan..3 jam kteorg tgu nk msk kt dlm feri 2...penat+sengal...hurm..ok ni pic my luvly cousin..cute x?? hehehe


dah2 jgn tgk lme2...nti dieorg perasan pulak...lbih2 lg yg kt tgh2 2...hahhhahaha...(sorie abg)...hahaha..ni time kt umah org...smpat lg nk take pic....huhu...kebetulan kerusi 2 cntik..."smbil mnyelam minum air" hahaha...

ok2...ckup...yg ni raya ke 2....dah nk blik kch dah time ni...


yg kt tepi 2mmng...tiap kali take pic msti mata dia 2tup..xtaw la sbb apa...hehehe...baju dieorg 2 lawa la..huhuhu...xbnyk sngt pic coz.....pic bnyk ilang...ade la sorg budak ni..die tertekan button delete all...haiyoooo....!! pnye la pnt kteorg berposing...last2 pic 2 ilang..hurm..sakitny hati...but it ok..bnda dah jdi...kn kn kn??? hahahaha smnggu dah berlalu...tiba la saat kpulangan ku ke Uitm...


smnggu cuti xckup lngsng....huhuhu....ni kolej kediaman ku smasa di Uitm...


satu bilik 2 org...ade yg satu bilik 4 org...aku plak yg satu bilik 2 org...hehehe...privacy ckit...tp mslh jgk..aku ni penakut...klau roommate aku de klas mlm...sorg2 la kt blik 2...seram+tkut...huhu..kalau dah cm 2...aku chow pg blik kwn...hahaha..roommate sampai baru msk bilik sndiri... :p hehee...ok la..no more idea..nti2 la update lg...ok..saranghae..annyong...:)

Thursday, 30 August 2012

Testing..Testing..

hahaha...hoho....assalammualaikum...1st time guna blog...hehe...thanx to my bestie..coz sudi ajr kawanmu yg lemah dan tidak tahu apa2 ini...hehehe....nk tgk pic my bestie ?? tgk bwh...cute x??? hahaha



 
ok2..jgn tgk lma2 nti dia malu plak..hahaha...just testing je ni...nti2 update lg ye...hehehehe