Thursday, 30 May 2013

Stress !!






Hai2 blog... Annyong !! Bo go ship da !! hehe.. wah2... Ckp bahasa korea pulak kn?? haha ... Aku minat sesngt dgn Kpop ... I dont know why.. hehe.. Msti penagaruh dari rakan sebaya ni kn.. haha.. Aku minat kumpulan 2PM .. Aku minat sngt kat OK TAECYEON .. Blh gila byg aku di buat ny.. :P tak de la gurau jer .. Tgk2 pic die kat bwh.. hnsem kn ?? haha... bagi aku la hnsem.. 





But wait a minute ..  bg sape2 yg minat kpop msti tak trlepas nk tgk RUNNINGMAN kn ?? Tipu la kalau tak pernah tgk RUNNINGMAN.. popular kot... huhu... Trpulang la kpd setiap individu tu kn.. Minat msing2... hehe ... Nak taw KIM JONG KOOK akn dtg kat MALAYSIA !! huhu ... Sje je nk promote .. hahha

                            

Ok stop... Bkn tu yang aku nk cte sbnr ny... Aku sje je nak bgtaw pasal kpop.. Aku baru lpas tgk RM ep 147.. hehe ... Aku nak cte pasal sorang hamba Allah ni yg tak fhm bahasa.. Budak ni suka kat aku... Tp aku pulak tak suka kat die... Die ni jnis yg manja melampau .. Lpas tu pulak mengada2... Panas Baran .. Ikut ske aty kepala otak die je nk bckp kalau mrh .. (sorry kasar ckit hehehe ) Yang paling annoying die suka paksa tahu tak.. Mcm desprate sngt nk ade gf jer...  Excuse me wahai kaum Adam.. Kaum Hawa tak suka lelaki mcm tu...( i guess la ) ... 

Yang aku paling tak ske ble  die bckp pasal jodoh .. Aku bkn tak percaya pasal jodoh.. tp mslh ny aku tak ske bckp pasal jodoh dgn org yg aku tak ske... Die ni kn aku dh brape kali ckp aku tak ske die.. Tp die ttp jgk nk ngorat aku ... Dh brape kali kne tolak.. Still jgk tak putus asa ... Aku sendiri tak tahu nak explain mcm mna lagi ... Bosan betol nk jwb soalan yg sama ... Yg ni conservation aku ngn die baru2 ni... Ni bkn rekaan k..

Budak tu : Awk.. saya nk kawin ngn awk kalau kte ade jodoh la...

Me : Insya Allah .. kalau ade jodoh la.. ( Sje je jwb mcm tu .. Malas nk berkasar .. lgpun jodoh tu kerja Allah kn )

Budak tu : Awk .. saya sygkan awk.. saya cinta kan awk.. 

Me : But i'm not ... please understand me .. (time ni msh dapat dikawal lagi annoying dihati)


Budak tu : Tp awk .. saya syg kan awk.. Saya nak awk jadi isteri sya..
( peerrgghhhh .. !! word die mmng bagi aku rase mcm nk tjatuh jantung aku )

Me : Ni dah kira kes parah ni... sy tak ske awk mcm mne sy nk trima awk.. ?? Awk tak de hak nak pakse sy ok... ni sume melibatkan perasaan.. 

Budak tu : Awk... slh ke sy cntakan awk ... tak pe... one day you will be mine... Brcinta lpas kawin pun tak salah kn? 
(  Mak aiii .... Mase ni hati aku dh melampau2 panas !! Lbh panas dari larva gunung berapi kot  )


Me : Eh dgr sini k... mmng tak slh nk cnta kan aku.. Aku tak de hak nk pksa kau tdk mncintai aku... Tp kn kau tak de hak nak pksa aku tuk trima kau... Kalau kau dtg meminang belum msk rmh lagi aku dah tolak... Kau ingt aku tak blh buat mcm tu?? Tlg la.. Skali aku dh tolak.. Tak de lg peluang ok !! cari la perempuan lain.. aku tak blh ..

( Ok kat sini mmng aku dh brkasar abis... )

Budak tu : Awk tak blh trima sy sbb awk bnci sy ke?? apa slh sy.. slh ke sy nk bahagia di smping org yg saya syg... knp awk kejam sngt ??


( Ya Allah ... msh tak fhm lg ... )

Me : Aku tak benci kau.. tp mslh ny hati aku tak blh trima kau... fhm tak?? Mcm mne kau cntakn aku.. syg kn aku... aku tak blh nk balas... aku mntk maaf sngt2... 

Budak tu : tak pe la awk.. mse ni awk tak blh trima sy.. mne tahu masa akn dtg... 



Arrgggghhhhhhhhhhhhh !!!!!!!! see !! tak fhm bahasa kn?? Payah gile kot nk bckp ngn org mcm tu... Aku bkn nk ckp aku ni lawa sampai ade budak nk sesngt kat aku.. Bkn itu ... Mslh ny budak ni tak fhm2 aku ckp tak ske mknny aku tak ske la tu... Aku sndiri tak fhm.. Annoying gila kot !! 
Hurm... malas nk ingt lg,.. sje nk bgtaw kau.. nk luahkan apa yg trbuku di hati ini... Bkn niat di hati nak berkasar .. tp kalau melibat kn hati aku mmng ambk peduli sngt2... sbb yg brcnta ny aku.. kang tak pasal2  aku kne tnggl.. tak ke naya !!  Maaf la .. aku mmng tak blh nk trima kau.. Hati aku tak trbuka untuk kau.. ok la blog.. nti updated lg .. Love you blog..  






Wednesday, 29 May 2013

FRIENDSHIP....





Hai2 blog... apa khabar?? hehe..  Nak nyanyi jap... Aku yg bodoh .. Aku yg buta .. Percayakan mu .. Sebulatny... Dilihat mereka.. ku terpedaya ..Percaya kan mu sebulat ny ... hehe.. ckup2.. kang tak pasal2 ujan pulak ... hehe Aku ske lagu nih.. Thanx to my bestie sbb sudi tlg tkr lagu my blog.. .. Lagu ni ada kne mngena ngn kisah cnta aku dulu.. ecehh.. hehe ... Tak payah la nk sygkn org tu lbh2.. kecuali la die tu ur hbby.. i mean husband.. Real husband.. hehe.. Advice jer... huhu .. sbb dh pnh terkena kn.. kte sygkan org tu tp die pulak sbalik ny... kurang ajaq btol.. tak pela.. biarkn... dh lama dah kisah tu... hehe... Bkn ni aku nk cte sbnrny.. tp aku nk cte pasal my friends... My bestie !!

Ok bercerita pasal die org.. Kte org smpai skg msh bkwn.. still bestie.. cuma suma dh berpecah..
I Miss Them So Much !! Yang sulung Nama dia Azeera ... Dia ni jenis yg tak suka mrh2.. tp kalo die mrh jga2 la ea... Aku knl die time akhir tahun 2010.. So kte org form 4 mse tu.. kte org rapat sbb aku bg die pnjm novel.. 1st novel Bebunga Kasih ... Aku suka hero novel tu.. sweet !! hehe...
nak taw mula2 die msk klas aku ingt die bdak semenanjng taw.. so aku tak brani sngt la nak tegur.. rupeny die bdak srwk.. asal sibu ... ok lpas tu.. alik2.. aku kne pndah tmpt duduk... mula2 aku duduk kat belakang... line no 3.. biase la kn kte kalo jmpe geng satu kepala msti nk duduk ngn die org kn.. sbb aku bising kat blkng aku kne pindah kat dpn..line no 1.. dpn pintu sblh top student.. perrgghhh !! hahahaha.. lpas tu pulak azeera ni duduk kat belakang aku tp selang satu meja... so aku dpn skali no 1 die pulak sebaris ngn aku n0 3.. fhm kn?? tak fhm?? buat2 je fhm k.. haha.. ssh nk explain la... ok smbung balik.. satu hr tu aku bwk novel kat sklh.. lpas tu azeera pnjm novel tu.. dari situ la prmulaan prhubugan kte org... Azeera ni jenis yg Open .. ikut ske aty kau nk cte pasal ape she always be open.. and die jgk salu +ve... hehe ... azeera ni stock gula2.. huhu.. kalau budak2 nk gula2 mntk kat die.. die salu bwk gula2... Ni pic azeera tgk bwh...





Lepas tu aku knl ngn Fida !!Fida
 pun aku knl sbb die pnjm novel.. so kira ny kte org ni satu kepala la.. hehe.. Ok2.. fida ni budak baru kat sklh kte org... dr semenanjung.. budak kajang ..!! ok yg best pasal fida ni die jenis yg gila2.. ikut kepala otak die je nk buat ape.. die jnis tak kisah kat org.. die mcm ni taw..." Kau Kau ... Aku Aku.."mcm tu la.. tp kalau melibatkn kwn.. Die tak kan diam diri.. Nak taw aku ingt fida ni sepupu kwn aku.. rupe2ny die org pun baru knl jgk.. fida ni mcm "SESUMPAH " blh mnyesuaikn diri dlm msa yg singkat.. die kn budak baru.. so tak de kwn sngt.. kesian jgk aku tgkk.. tp aku tak brani nak tegur die...pelik kn aku... huhu.. fida ni die duduk kat blkng aku je.. so kira mcm ni la.. satu line.. aku no 1.. fida n0 2 blkng aku.. blkng fida pulak zeera.. haaaa !! mcm tu la.. hehehe... dkt je kn..Ok fida ni die tak reti sebut R..kalo sbut R bnyi W.. contoh... biri2.. tp die sebut biwi2... hahahha... that special about her... kalo aku ngn die mkn aiskrim.. aku mkn vanilla die mkn coklat lpas tu kte org switch... hehe.. kn aiskrim tu sebelah vanilla sebelah coklat..kte org mkn yg kte suke je la.. Ni pulak fida.. 




Mkin lame kte org mkin rapat... pnjm novel.. lepak same.. kdng aku dgn fida blik sklh sama2... pergi sklh sama..Azeera rumah die jaoh so die gne van...  Abis tahun 2010... Msk pulak tahun 2011..Kte org form 5... 

Tahun 2011 aku knl dgn areen... Lme bkwn ngn areen rupeny die sepupu aku... baru taw.. padahal satu sekolah satu kelas kwn baik pulak tu.. blh tak taw die sepupu aku.. huhu.. Areen mula rapat dgn kte org bkn sbb novel.. tp ade la mslh die dgn kwn die yg tak sedar di untung tu... sengal kalo nak di ingtkn balik.. kn?? sabo je la.. bnda dh lpas..areen ni jnis yg caring... kat UiTM die la yg jdi kakak aku... aku salu la lepak kat bilik die.. huhu... ble time2 aku rndu fmly she always be there for me.. hehe.. areen ni die tak suka bila privacy die org msk cmpr kecuali bff die blh la msk cmpr tp advice je la... die ni popular jgk la.. sama level dgn fida.. huhu... btol.. hehe.. Yg ni pic areen...




Ok... dlm keseronokan tahun 2011... kte org pulak ade admire budak2 lower form.. hahaha... Aku dgn azeera bdak sklh lain.. areen dgn fida satu sklh.. hehe.. Kte org ade nickname tuk org yg kte admire tu... Azeera " Mr Batman " ..Fida " Mr Purple ".. Areen pulak " Power rangers "..Aku pulak " Mr Nanas " ... hahaha... ade sbb knapa kita org bg nickname mcm tu... waaa... !! time tu dh mcm org gila byg pun ade jgk.. hahahha... tp yg fida ngn areen untung la sbb satu sklh kn.. aku ngn zeera dr sklh lain budak yg kte org suke tu.. huhu... upppsss.. aku lupe.. aku pun ade admire senior sklh aku.. mse tu bdak tu form 6.. kte org pnggl " Mr QAX " .. hehehe.. aku minat gile die wei.. hahha...


Smpai skg msh smpan pic die.. smart doe.. !! kemas.. hensem pulak tu.. hehehe.. tp kn aku tak pernah add die.. malu !! hahaha.. bkn malu je... tak berani.. huhu... Rndu zaman sekolah dulu... tp yg paling best bulan puasa.. kte org lepak kat dataran ilmu.. tak pun dlm bilik kaunseling.. tp skg msing2 dah ade matlamat msing2... Azeera truskn stdy form 6... tp die kat sibu ... Fida dh balik senanjung... smbng stdy kat politeknik... Aku ngn areen smbng stdy kat UiTM... satu University.. AKU RINDU KAT DIE ORG !! kalau di bagi pilihan.. aku nk jmpa die org balik... Terima kasih sbb sudi jadi sahabat ku dunia akhirat... Never Forget about You All... Ok la Blog.. tu je.. hehe.. nti updated lg.. Love u blog...

                       
                           

                                                  MISS YOU ALL SO MUCH !!!

                                                      


Thursday, 23 May 2013

Lesen !!




Hai blog.. hehe.. Waaa !! Miss You Blog... haha.. Aku dh dtg engkau buat cucur... Mudah saja tambah air... hahaha..  Ok la blog.. Aku nk cte ckit nih... Nk dgr tak?? jap2.. Kau kn tak de telinga mcm mna nk dgr kn?? hahaha... ok2.. Nak tahu tak?? 21st May hr tu.. aku ambk test jpj lesen P... Waaa !!! Nerves gila wei ... Rsa mcm tgh buat praktikal je... Cousin aku pun ckp muka aku nmpk nerves.. even dh bljr smpai 6 bln.. kalau dh msk bab test ni cnfrm cuak !! huhu... Nk ilang kn rasa gugup tu aku pg kelentong si abg jpj tu.. ahahaha.. maaf la ye abg jpj.. huhu... Ni kalau abg jpj tu bce cnfrm die mrh .. hahah... Alhamdulillah aku lulus !! Blh la aku drive pg UiTM nti... sbb aku tak dpt kolej (Hostel).. huhu... Pnt je aktif bgai.. ambk aktiviti ni aktiviti tu.. Last2 tak dpt jgk.. Sengal btol aku .. Sabo je la !! huh !! hehe Ok la blog !! aku ngah blur ni.. nti aku updated lg k.. Ada mslh negara !! So Otak aku tak blh brfngsi dgn btol nih.. hehe.. LOve You Blog... Daaa !! 



Sunday, 19 May 2013

CEMBURU ???



Hai blog.. he Aku ada something nak cta.. Kau kn dah sedia maklum yang aku dgn sepupu aku mmng rapat sesngt kn?? .. Memang dari kecil lagi kte org rapat.. Dah mcm adk beradik..Mcm mna nk pisahkan kte org ?? Rumah pun bkn ny jauh sngt... Nak tahu knp aku ckp mcm tu?? Sbb ada org yg cemburukan hubungan kte org.. knp perlu cemburu?? Ska hati kte org la.. Kta org mmng rapat apa?? Tak payah la nak cemburu sngt... Kalau kau nak tahu kta org rapat dari baby lagi taw... Bak kata org tua.. buka mata je dia org dah ada kat sebelah... Kau nk try pisahkan kta org ke?? Berani nk buat mcm tu? Tak takut hilang nyawa? Jujur aku ckp jgn mnyesal la kalau kau buat mcm tu... Hubungan kta org mcm isi dgn kuku.. Bkn la aku ni nk takbur tapi kau tak kn dpt pisahkan kta org... Kta org mmng la pnh gadoh.. tp gadoh kcik je... biasa la kn .. tak kn happy je memanjang.. Bosan jgk !! Mcm mna rapat ny kta org pun.. Kau ttp kwn kta org... Kta org pun syg kat kau... tp satu je aku mntk.. jgn la nak cemburu kat kta org ... Tak baik taw...Kau nak bawak lari sepupu aku tu...  Kau nak bawak lari ke mana sepupu aku tu? ...  Nak bkwn .. bkwn je la... kta org tak halang... Kta org terima je sape nk jdi kwn kta org... yg penting dia setia.. Dah mcm pilih teman lelaki je kn?? hahahaha.. Nak tgk sepupu aku ?? Kjp ea... ce tgk kat bwh ...






Tadaaaaaaa !!! Haaaaa !! tu la my beloved Cousin... selalu ada dikala senang ataupun ssh... Yg baju pink tu aku.. hehe.. Yg mmbuatkan hbgn kta org rapat jgk.. sbb kta org salu klua sama2... Kta org plan dulu nak pg mna then baju merah hitam tu jadi driver kta org... Yg lelaki tu la... hehehe... Ok nk knl kn skit.. Yg baju merah hitam sebelah kiri.. Abg ajam... Tua 3 tahun dari aku..Yg kat tgh2 tu Kak As.. sebaya ngn aku.. Baju putih kak long .. Tua Setahun dari aku.. Last Baju merah tu .. muda 3 tahun dari aku.. Soooo.. kira ny yg baju merah tu msh under age la.. hahaha... Tp bila kta org klua msti aku nmpk lg muda dari dia org.. nak taw knp?? sbb aku paling pendek.. Tinggi 5 kaki je kot.. huahaaaaa !!! sedih !!! hehehe... tak la sedih sngt.. :P ..


Ok tentang budak yg cemburu kat hbgn kta org tu.. tak pyh la aku nk bgtaw siapa dia k.. "Biarlah rahsia" .. hehe... Dh mcm lagu Sti Nurhaliza la pulak.. hahaha... Kpd awk yg cemburukn hbgn kta org.. udah2 la tu.. tak payah nk cemburu sngt...Tak kemana pun cemburu awk tu... Biarkan kta org bahagia.. wahhh !! Dah mcm org tgh putus cnta pulak.. hahaha... AMARAN DARI OWNER BLOG NI KEPADA ORG YG CEMBURU ITU .. Jgn sesekali cuba pisahkan kta org !! Kalau kau nak pisahkan jgk blh... tp lpas tu jgn mnyesal la k.. mkn minum guna straw !!! Harap Maklum.. huhu.. Tak baik la nak pisahkn kta org.. kau ingt hbgn kta org ni biasa2 je?? melibat kan semua family taw tak?? Jgn cemburu lbh2 la.. Ok la blog.. sja nk luahkan kat kau.. Geram pun ade jgk.. tp mngkin inilah dugaan hnbgn kta org kn blog?? hehe .. daaaaa ~~ Love You blog !!


   YA ALLAH YA TUHAN KU.. KAU LINDUNGI LAH HUBUGAN KAMI DARI ANASIR2 JAHAT YG CUBA PISAHKAN KAMI.. AMIN YA RABAL ALAMIN..


Saturday, 18 May 2013

Wedding abg ..




Hai blog .. hehe.. Nk bgtaw nih ... Abg aku dah kawen... hehe.. Bkn abg long.. tp Abg ngah...hehe .. Time kenduri dia.. Same day org mngundi PRU 13... hehe... asal org dtg je msti tnye.. "Korang dah mngundi ke? " hahahaha... Soalan yg wajib dtnya tu... hahaha... Lepas tu tgk kat jari dia org ada tanda biru.. So dah mengundi la tu.. Bagus2.. tunaikan tanggungjawab anda sebagai pengundi.. hehehe... Aku msh belum blh mngundi lagi.. belum ckup umr.. :P Ok2 nk tgk gmbr Kawen abg aku??  Tgk Bwh...




Itu lah abg ngah aku with his wife... Kalau kenduri kawen tak best la kalau tak ada saudara mara kan?? hehehe ... Walaupun kenduri tu dibuat kat rumah pengantin perempuan.. tak kan tak jmput family trdekat kn? hehe... Dia org ni wajib dtg..  nk taw sape?? tgk bwh...



Ni la puteri-puteri Umno.. hahaha... Gurau je... Ok la... nti aku update lg k... Annyong !! Love you blog !! :) Love 2pm !!






Kamsamida !! Terima Kasih..






assalammualaikum... hai blog... waa... new look.. pink colour meh...thanx to my bestie... sbb dh sudi tlg sahabat mu yg tak reti ni... huhu ... you always there when i need you.. !! Kamsamida !! Dongsaeng(adik)  !! ( tp sbnrny unnie(kakak) ) hahahaha... speachless .. you always do the best thing ... that why when you said you want to help me solve my problem.. i don't care to give you my email and password... hehehe.. that is because i trust you !! Dlm prhbgn tak kisah la bcnta , bkwn atau dah kawen.. kepercayaan tu msti la ada kn?? tak kan kita tak percaya kat sahabat , kekasih or pasangan kita betul tak?? hehehe... ok la blog ... nti2 la updated lg k.. ngntk dah !! hehe ... Ni pun sbnrny nk say thanx to her !! Kamsamida !! Saranghae chinggu !! daaa... upss.. lupe plak.. love u blog !! hehehe