Wednesday, 29 May 2013

FRIENDSHIP....





Hai2 blog... apa khabar?? hehe..  Nak nyanyi jap... Aku yg bodoh .. Aku yg buta .. Percayakan mu .. Sebulatny... Dilihat mereka.. ku terpedaya ..Percaya kan mu sebulat ny ... hehe.. ckup2.. kang tak pasal2 ujan pulak ... hehe Aku ske lagu nih.. Thanx to my bestie sbb sudi tlg tkr lagu my blog.. .. Lagu ni ada kne mngena ngn kisah cnta aku dulu.. ecehh.. hehe ... Tak payah la nk sygkn org tu lbh2.. kecuali la die tu ur hbby.. i mean husband.. Real husband.. hehe.. Advice jer... huhu .. sbb dh pnh terkena kn.. kte sygkan org tu tp die pulak sbalik ny... kurang ajaq btol.. tak pela.. biarkn... dh lama dah kisah tu... hehe... Bkn ni aku nk cte sbnrny.. tp aku nk cte pasal my friends... My bestie !!

Ok bercerita pasal die org.. Kte org smpai skg msh bkwn.. still bestie.. cuma suma dh berpecah..
I Miss Them So Much !! Yang sulung Nama dia Azeera ... Dia ni jenis yg tak suka mrh2.. tp kalo die mrh jga2 la ea... Aku knl die time akhir tahun 2010.. So kte org form 4 mse tu.. kte org rapat sbb aku bg die pnjm novel.. 1st novel Bebunga Kasih ... Aku suka hero novel tu.. sweet !! hehe...
nak taw mula2 die msk klas aku ingt die bdak semenanjng taw.. so aku tak brani sngt la nak tegur.. rupeny die bdak srwk.. asal sibu ... ok lpas tu.. alik2.. aku kne pndah tmpt duduk... mula2 aku duduk kat belakang... line no 3.. biase la kn kte kalo jmpe geng satu kepala msti nk duduk ngn die org kn.. sbb aku bising kat blkng aku kne pindah kat dpn..line no 1.. dpn pintu sblh top student.. perrgghhh !! hahahaha.. lpas tu pulak azeera ni duduk kat belakang aku tp selang satu meja... so aku dpn skali no 1 die pulak sebaris ngn aku n0 3.. fhm kn?? tak fhm?? buat2 je fhm k.. haha.. ssh nk explain la... ok smbung balik.. satu hr tu aku bwk novel kat sklh.. lpas tu azeera pnjm novel tu.. dari situ la prmulaan prhubugan kte org... Azeera ni jenis yg Open .. ikut ske aty kau nk cte pasal ape she always be open.. and die jgk salu +ve... hehe ... azeera ni stock gula2.. huhu.. kalau budak2 nk gula2 mntk kat die.. die salu bwk gula2... Ni pic azeera tgk bwh...





Lepas tu aku knl ngn Fida !!Fida
 pun aku knl sbb die pnjm novel.. so kira ny kte org ni satu kepala la.. hehe.. Ok2.. fida ni budak baru kat sklh kte org... dr semenanjung.. budak kajang ..!! ok yg best pasal fida ni die jenis yg gila2.. ikut kepala otak die je nk buat ape.. die jnis tak kisah kat org.. die mcm ni taw..." Kau Kau ... Aku Aku.."mcm tu la.. tp kalau melibatkn kwn.. Die tak kan diam diri.. Nak taw aku ingt fida ni sepupu kwn aku.. rupe2ny die org pun baru knl jgk.. fida ni mcm "SESUMPAH " blh mnyesuaikn diri dlm msa yg singkat.. die kn budak baru.. so tak de kwn sngt.. kesian jgk aku tgkk.. tp aku tak brani nak tegur die...pelik kn aku... huhu.. fida ni die duduk kat blkng aku je.. so kira mcm ni la.. satu line.. aku no 1.. fida n0 2 blkng aku.. blkng fida pulak zeera.. haaaa !! mcm tu la.. hehehe... dkt je kn..Ok fida ni die tak reti sebut R..kalo sbut R bnyi W.. contoh... biri2.. tp die sebut biwi2... hahahha... that special about her... kalo aku ngn die mkn aiskrim.. aku mkn vanilla die mkn coklat lpas tu kte org switch... hehe.. kn aiskrim tu sebelah vanilla sebelah coklat..kte org mkn yg kte suke je la.. Ni pulak fida.. 




Mkin lame kte org mkin rapat... pnjm novel.. lepak same.. kdng aku dgn fida blik sklh sama2... pergi sklh sama..Azeera rumah die jaoh so die gne van...  Abis tahun 2010... Msk pulak tahun 2011..Kte org form 5... 

Tahun 2011 aku knl dgn areen... Lme bkwn ngn areen rupeny die sepupu aku... baru taw.. padahal satu sekolah satu kelas kwn baik pulak tu.. blh tak taw die sepupu aku.. huhu.. Areen mula rapat dgn kte org bkn sbb novel.. tp ade la mslh die dgn kwn die yg tak sedar di untung tu... sengal kalo nak di ingtkn balik.. kn?? sabo je la.. bnda dh lpas..areen ni jnis yg caring... kat UiTM die la yg jdi kakak aku... aku salu la lepak kat bilik die.. huhu... ble time2 aku rndu fmly she always be there for me.. hehe.. areen ni die tak suka bila privacy die org msk cmpr kecuali bff die blh la msk cmpr tp advice je la... die ni popular jgk la.. sama level dgn fida.. huhu... btol.. hehe.. Yg ni pic areen...




Ok... dlm keseronokan tahun 2011... kte org pulak ade admire budak2 lower form.. hahaha... Aku dgn azeera bdak sklh lain.. areen dgn fida satu sklh.. hehe.. Kte org ade nickname tuk org yg kte admire tu... Azeera " Mr Batman " ..Fida " Mr Purple ".. Areen pulak " Power rangers "..Aku pulak " Mr Nanas " ... hahaha... ade sbb knapa kita org bg nickname mcm tu... waaa... !! time tu dh mcm org gila byg pun ade jgk.. hahahha... tp yg fida ngn areen untung la sbb satu sklh kn.. aku ngn zeera dr sklh lain budak yg kte org suke tu.. huhu... upppsss.. aku lupe.. aku pun ade admire senior sklh aku.. mse tu bdak tu form 6.. kte org pnggl " Mr QAX " .. hehehe.. aku minat gile die wei.. hahha...


Smpai skg msh smpan pic die.. smart doe.. !! kemas.. hensem pulak tu.. hehehe.. tp kn aku tak pernah add die.. malu !! hahaha.. bkn malu je... tak berani.. huhu... Rndu zaman sekolah dulu... tp yg paling best bulan puasa.. kte org lepak kat dataran ilmu.. tak pun dlm bilik kaunseling.. tp skg msing2 dah ade matlamat msing2... Azeera truskn stdy form 6... tp die kat sibu ... Fida dh balik senanjung... smbng stdy kat politeknik... Aku ngn areen smbng stdy kat UiTM... satu University.. AKU RINDU KAT DIE ORG !! kalau di bagi pilihan.. aku nk jmpa die org balik... Terima kasih sbb sudi jadi sahabat ku dunia akhirat... Never Forget about You All... Ok la Blog.. tu je.. hehe.. nti updated lg.. Love u blog...

                       
                           

                                                  MISS YOU ALL SO MUCH !!!

                                                      


4 comments:

Miss Firaz said...

oit.. x kcak pic kmk ya.. pakei la pic profile fb kmk ya.. terbaharu gitue.. hahahaha :p bytheway.. thanks my friend i love u lah sangad nak.. hahahaha miss all my bestie

Miss Syifa said...

yhahahahahaha... klak kmk ambk dr fb ktk org suma pic trbaruu... love u all too so much.. hahahhaa..... miss u too.. cpt2 la dtg kat kch..

Miss Firaz said...

hahahaha.. pg kch.. ktk spon.. hahahha eh doakan kmk dpt utk latihan separa perubatan 3.6.2013 tok k.. hehehe

Miss Syifa said...

tgu meq kja lok.. hahha
amin...mudahan dpt... hehehe